صفر تا صد مراحل اجرای ساختمان- بخش یکم

اجرای ساختمان

از صفر تا صد اجرای ساختمان به‌طورکلی در دو مرحله صورت می‌گیرد: مرحله پیش از اجرا و مرحله در حین اجرا که در مرحله پیش از اجرا به‌طور خلاصه کارهایی مانند تعیین موقعیت مکانی، فرآیند طراحی، بودجه‌بندی، تعیین تیم معماری، مجوزهای اجرای ساختمان و قرارداد با پیمانکار صورت می‌گیرد. اما مرحله در حین اجرای ساختمان مراحل زیر را شامل می‌شود:

تخریب ساختمان

دلایل مختلفی برای تخریب ساختمان می‌تواند وجود داشته باشد و یکی از این دلایل افزایش ارزش ملک است. یعنی اینکه یک ساختمان قدیمی، فرسوده و یا متروکه را تخریب می‌کنید تا یک پروژه جدید اجرای ساختمان جایگزین کنید. به‌طور اصولی، در روند اجرای ساختمان، تخریب شامل 5 مرحله می‌شود. مرحله اول آن ایمنی است. در پروژه اجرای ساختمان قبل از تخریب باید اقداماتی همچون نوارکشی یا فنس‌کشی به دور ساختمان، نصب داربست، نصب یا به‌کارگیری گونی و راهروی سرپوشیده موقت جهت حفاظت محیط پیرامون از افتادن قلوه‌سنگ، لحاظ کردن تجهیزات ایمنی از قبیل لباس و کلاه و محافظت کردن از ساختمان توسط یک تیم در طول پروژه تخریب ساختمان صورت پذیرد.

وبلاگ | 10 نکته مهم که قبل از عملیات تخریب خانه باید بدانیم

 

مرحله دوم، آماده‌سازی تخریب است که فاصله 40 درصدی ارتفاع با معبر عمومی جلوی ساختمان رعایت شده و برای بهینه‌سازی عملیات تخریب و کم کردن ارتعاشات، در طبقه همکف و زیرزمین و بالکن یک سری اقداماتی مانند برچیدن بالکن صورت می‌گیرد. مرحله سوم تخریب، شامل دیوارچینی و قسمت‌های سست ساختمان است که باقی ماندن آن‌ها خطر ریزش را به همراه دارد. در مرحله چهارم برچیدن اسکلت ساختمان قدیمی در دستور کار قرار می‌گیرد؛ این کار ابتدا با کوتاه کردن ستون‌ها و سپس تخریب کامل همه اجزا تکمیل می‌گردد. در مرحله آخر نخاله برداری انجام می‌گیرد که این کار به‌وسیله ماشین‌آلات باب کت، بیل مکانیکی و لودر و دیگر ماشین‌آلات اجرای ساختمان صورت می‌پذیرد.

خاکبرداری

خاکبرداری به فرآیند استفاده از ماشین‌آلات سنگین در پروژه در روند اجرای ساختمان برای بارگیری و حمل مصالح در یک کارگاه پروژه ساختمانی اطلاق می‌شود. این تجهیزات همچنین می‌تواند برای استخراج، تسطیح، حفر فونداسیون یا ترانشه‌ها و پاکسازی پوشش گیاهی مورداستفاده قرار گیرند.

 

عملیات خاکی/ ماشین آلات موردنیاز خاکبرداری و گودبرداری و پی کنی

 

گودبرداری و سازه نگهبان

گودبرداری در اجرای ساختمان فرآیند برداشتن چیزهایی مانند خاک سست، سنگ، ساختمان قدیمی دارای زیرزمین یا مواد دیگر با ابزار و تجهیزات مربوط به آن است. این شامل عملیات خاکی، ترانشه و تونل زنی است. گودبرداری برای چندین هدف مهم ازجمله اکتشاف، احیای محیط‌زیست، استخراج معادن و اجرای ساختمان به کار می‌رود. اجرای ساختمان یکی از رایج‌ترین کاربردهای گودبرداری است. در پروژه اجرای ساختمان، از گودبرداری برای ایجاد فونداسیون ساختمان استفاده می‌شود. برای انجام صحیح گودبرداری، به تکنیک‌ها، ابزارها و ماشین‌آلات منحصربه‌فردی نیاز می‌شود.

 

تفاوت خاکبرداری و گودبرداری – آچاک سازه پایدار

 

سازه نگهبان در اجرای ساختمان، ساختاری است که برای مقاومت در برابر فشار جانبی خاک طراحی و ساخته می‌شود، درصورتی‌که تغییر در ارتفاع دیوار وجود داشته باشد که بیش از زاویه استقرار خاک باشد، از دیواره‌های نگهدارنده تحت عنوان سازه نگهبان جهت مهار خاک استفاده می‌شود تا بتواند از دو طرف در سطوح مختلف حفظ شود. سازه نگهبان سازه‌هایی هستند که در اجرای ساختمان برای مهار ساختمان مجاور که به‌طور طبیعی مهار نمی‌شود، طراحی‌شده‌اند.