آنچه در زندگی داخل ساختمان های مسکونی روی می دهد در تضاد آشکاری با زندگی بیرونی قرار دارد آزادی هایی که مردم در دورهمی ها مهمانی ها و تجمع های فضاهای خصوصی و نیمه خصوصی خود دارند در بیرون خانه محدودتر و ممنوع است.
تراس ها به عنوان مسأله ای بینابینی در این مرز جایی است که قوانین سخت بیرونی کمرنگ شده در عین حالی که امکان استفاده از فضای باز وجود دارد. به شکلی که از صحنه ای از برهم ریختگی این تضاد قاطع بیرون و درون است.
ساختمان مسكونی سدروس تلاش می کند مسأله تراس ها را به عنوان مرز ملتهب درون و بیرون به شکلی بارور برای حل مسأله نماهای جانبی و شهری استفاده کند.
به این صورت که ساختمان سدروس تا ارتفاع ساختمان های مجاور از تایپولوژی آنها پیروی می کند و بعد از آن/ با تغییر پلان تنش و بی نظمی از نوع پروفیل و شکل پنجره ها آغاز شده و درنهایت با کنسول ها و تراس می شکفد.
نوع طراحی ساختمان سدروس چه از لحاظ لایه لایه بودن در پلان و چه در قرارگیری نوع تراس هایش و همچنین نوع متریال ها سعی کرده تا مسأله نمای جانبی را حل کند.
نوع پوشش نما از آجر است که براساس قرارگیری روی هرکدام از نوارهای حجمی آرایش متفاوتی ساخته و با خط هایی فاصله ها و بافت های مختلف ایجاد می کند که با اندک دقتی قابل تشخیص است.
مشخصات پروژه :
پروژه مجتمع مسكونی سدروس، تهران
فینالیست : فستیوال جهانی معماری WAF 2019
معمار: دفتر ديگر | عليرضا تغابنی
ساختمان مسكونی سدروس در منطقه سعادتآباد و در خیابان مروارید واقع شده است. لابی مرتفع همراه با طراحی مدرن و نمای بینظیر و ایجاد حیاط سبز اختصاصی در طبقات بالای ساختمان از خصوصیات منحصر بهفرد این پروژه است. امکانات ورزشی، تفریحی و رفاهی بینظیر، لابی مجلل و وسیع، بام سبز و متریال لوکس و مدرن ترکیبی جذاب و دلانگیز را پیش روی کاربران آن قرار داده است. برج سدروس تداعیگر شکوه و رفاه همراه با آرامش و آسایش در یک ساختمان مدرن و امروزی است.
ساختمان مسکونی سدروس در زمینی به مساحت ۱۰۰۰ مترمربع با عرض ۲۰ متر و طول ۵۰ متر واقع شده است. این ساختمان دارای ۱۴ طبقه (۳ طبقه زیرهمکف، همکف و ۱۰ طبقه روی همکف) مشتمل بر ۱۸ واحد مسکونی می باشد.
منبع : www.nextoffice.ir