1: نورپردازی طبیعی:
برای نورپردازی طبیعی میتوان از پنجره و یا نورگیرهای سقفی استفاده کرد کیفیت نور طبیعی از هر لحاظ از نور مصنوعی بالاتر بوده بنابراین با توجه به نورگیر بودن فضای منازل میتوان با استفاده از انواع پردهها از لحاظ جنس رنگ و… به میزان مورد نیاز و مطابق با خواست و سلیقه خود فضا را روشن نگه داشت برای بهره بردن هر چه بیشتر و بهتر از نور طبیعی در طول روز لازم است بر روی اندازه جهتهای شمالی و جنوبی در زمان ساخت ساختمان دقت شود به طور معمول فضاهای جنوبی نسبت به فضاهای شمالی از تابش بیشتری نور خورشید در ساعات بیشتری از روز برخوردار هستند.
2: نورپردازی مصنوعی:
از آنجا که بهره بردن از نور طبیعی تنها در ساعات خاصی از شبانه روز میسر است بنابراین هنگام شب و در نبود نور طبیعی، لازم است از المانهای روشنایی استفاده کنیم نورپردازی مصنوعی به روش موضعی، متمرکز و عمومی انجام میشود.
نورپردازی موضعی:
در این نورپردازی استفاده از ابزارآلات برق و روشنایی جهت روشن کردن فضای خاصی به کار میرود به بیان بهتر این نور تنها یک فضای مشخص و جدا از بقیه فضاهای ساختمان را روشن میکند.
نورپردازی عمومی:
نورپردازی عمومی بر خلاف نورپردازی موضعی نور را به صورت یکسان و یکنواخت در فضا پراکنده کرده و موجب روشنایی محیط میشود.
نورپردازی متمرکز:
نورپردازی متمرکز که به آن نور پردازی نقطهای نیز گفته میشود مناسبترین نوع نورپردازی در طراحی داخلی و خارجی برای بیشتر در چشم بودن نقطه خاص از فضا محسوب میشود. این مدل نورپردازی باعث برجستهتر نشان دادن المانهای مختلف در طراحی شده و موجب هرچه زیباتر به نظر رسیدن یک فضای کم اهمیت میگردد.