انواع سازه باربر در نمای اسپایدر

در سیستم اسپایدر سازه باربر نقش اصلی داشته و وظیفه آن انتقال بارهای ثقلی و جانبی است. سازه باربر به 4 نوع زیر اجرا می‌گردد که نوع اول آن در کشور ما بیشتر مورد استفاده است. در ادامه این موارد را توضیح می‌دهیم.

1. سیستم لوله ای یا خرپایی

در این روش، سازه فلزی خرپایی، لوله‌ای یا ترکیب این دو حالت، متناسب با نوع و میزان بارهای وارده با استفاده از قوطی یا پروفیل لوله ساخته و تولید می‌شوند. پس از اجرای فونداسیون، این سازه فلزی روی صفحه ستون‌ها نصب می‌گردد.

مزایای این روش عبارت است از سرعت اجرای بالا، سهولت در طراحی، عدم وجود محدودیت‌های طراحی و محاسباتی، قیمت پایین‌تر و همینطور در دسترس بودن مصالح مورد نیاز برای اجرای این سیستم.

این مزایا باعث شده تا استفاده از این روش نسبت به بقیه روش‌ها در اولویت قرار گیرد.

 

 

2. سیستم کششی یا تنشن (Tension) 

در روش سیستم کششی انتقال بار به تکیه‌گاه‌ها به کمک کابل‌های فولادی انجام می‌شود. این سیستم دارای طراحی پیچیده‌تری است و می‌طلبد تا به مسائلی مانند خیز دراز مدت، تاثیر تنش‌های حرارتی در افزایش و کاهش طول کابل و مواردی از این دست بیشتر دقت کنیم.

بدیهی است که این دقت در طراحی و اجرا سبب می‌شود تا محدودیت‌هایی در توسعه روش سیستم کششی به وجود آید.

 

انواع سازه باربر

 

3. سازه باربر شیشه ای یا فین گلس (Fin Glass) 

در این سیستم انتقال بار توسط سازه باربر شیشه ای انجام می‌شود. به این صورت که یک تیغه شیشه ای به صورت عمود بر صفحه نما در پشت آن قرار گرفته و سپس مانند تصویر زیر پنجه‌های اسپایدر بر روی آن نصب می‌گردد.

مزایا و ویژگی‌های مثبت این روش شامل مواردی مانند ظرافت بیشتر، نمای یکدست شیشه ای و نبود سایر مصالح است. از طرفی محدودیت‌های طراحی، اجرایی و همچنین هزینه یراق آلات این روش مانند سیستم کششی بیشتر از سایر روش‌ها است.

 

 

انواع سازه باربر

 

4. سازه فضا کار (Space Frame) 

این روش معمولا در نماهای قوسی، کروی و اجرای سقف‌های شیشه‌ای مورد استفاده قرار می گیرد. در این سیستم سازه باربر از اعضای خرپایی تشکیل شده که در محل گره‌ها با استفاده از گوی‌های فلزی سوراخ‌دار همانند شکل زیر به هم وصل می‌شوند.

 

انواع سازه باربر