(مراحل ساخت ساختمان )اگر شما هم جزء افرادی هستید که به دنبال ساخت خانه قدیمی خود به شکل مشارکت در ساخت بوده یا قصد ورود به بازار مسکن و ساخت و ساز را دارید، دست از مطالعه این مقاله نکشید و تا انتها همراه ما باشید.
اما قبل از آن که با مراحل ساخت ساختمان آشنا شویم بهتر است که به طوری کلی بدانیم چارت مراحل ساخت ساختمان چیست ؟
چارت مراحل ساخت ساختمان در واقع یک شمای کلی از مراحلی است که باید برای ساخت یک ساختمان، آنها را انجام دهید. در عکس زیر میتوانید یک نمونه چارت مراحل ساخت ساختمان را مشاهده کنید.
گرفتن پروانه و مجوز تخریب ساختمان و نوسازی
در گام اول مراحل ساخت ساختمان، باید با پیچ و خم مسیر گرفتن پروانه تخریب و نوسازی آشنا شویم که در ادامه به طور مفصل آن را شرح خواهیم داد.
اولین نکتهای که در شروع این مسیر باید بگوییم این است که اگر از طریق مشارکت در ساخت اقدام به ساخت ساختمان کردهاید، معمولا جوازها و تائیدیههای لازم توسط سازنده گرفته میشود و مالک مسئولیتی ندارد.
در شهرهای بزرگ، مالک یا مالکین باید همراه با مدارک مورد نیاز به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک مراجعه کرده و برای کسب این جوازها، به سازنده، وکالت دهند.
اما ممکن است در شهرهای کوچک نیازی به مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک نباشد و میتوان این مدارک را مستقیما در اختیار شهرداری قرار داد.
مدارک مورد نیاز برای گرفتن مجوز تخریب ساختمان
- اصل و کپی سند ملک
- بنچاق (سند رسمی دفترخانه)
- قبض آب، برق و گاز (شاید قبض تلفن هم نیاز باشد)
- اگر ملک اوقافی باشد، نامه اوقاف نیز نیاز است.
- همراه داشتن پایان کار یا مجوز تخریب و نوسازی در صورت وجود
- عوارض نوسازی شهرداری برای سال جاری و سالهای گذشته را پرداخت کرده و فیش آن، ضمیمه پرونده شود.
- کارت ملی مالک یا مالکین و سازنده
- اصل وکالت نامه مالک یا مالکین به سازنده
در مرحله بعد، دفتر خدمات الکترونیک یک کارشناس جهت تعیین حدود اربعه، ابعاد زمین و دستور نقشه، به محل پروژه میفرستد که نمونه این دستور نقشه را در تصویر زیر مشاهده میکنید.
دستور نقشه حاوی اطلاعات زیر است:
- ابعاد زمین اصلاح شده
- نوع کاربری
- تعداد طبقات مجاز
- سطح اشغال هر طبقه و غیره
پس از دریافت دستور نقشه، باید آن را به یک دفتر فنی و مهندسی تحویل داد تا نقشه معماری (نقشه فاز یک) طراحی شود.
سپس نقشه فاز یک تهیه شده را به معاونت شهرسازی ارجاع داده و تاییدیه لازم را میگیرید تا عوارض تراکم تعیین شده طبق آن پرداخت شود.
بعد از این که عوارض را پرداخت کردید وارد مرحله پیش نویس میشوید که برای ساختمانهای مختلف، متفاوت است.
وقتی مدارک لازم در مرحله پیش نویس را گرفتید، آنها را تحویل دفتر خدمات الکترونیک میدهید تا مهندس ناظر مشخص شده و با عقد قرارداد، پروانه تخریب و نوسازی صادر شود.