فلاشینگ نمای ساختمان یکی از روشهایی است که با نصب آن میتوان از نفوذ آب به دیوار، در قسمتهایی مانند لبه دیوار حیاط، بام، بالکن و یا نفوذ آب به قسمت پشت نمای آجری و شستن ملات آن جلوگیری کرد.
در اجرای انواع نمای ساختمان برای نرسیدن آب به نما چند راهکار وجود دارد که عبارتند از کار گذاشتن سنگ درپوش، چسب آببندی نانو Z90 و فلاشینگ. به طور کلی اجرای فلاشینگ و سنگ درپوش روشهای بهتری هستند. البته فلاشینگ هزینه بالاتری نسبت به سنگ درپوش داشته اما معمولا کیفیت و زیبایی آن، اختلاف هزینه را توجیه میکند.
فلاشینگ نما نوعی ورق فولادی است که باعث میشود دیوارهای بیرونی ساختمان از نفوذ آب ناشی از باران یا شستشو محفوظ بماند.
همانطور که گفتیم این المان میتواند برای قسمتهای مختلفی از ساختمان مثل فلاشینگ پشت بام، لبه دیوار و بالکن که از قسمتهای مهم ساختمان در معرض نفوذ آب هستند اجرا شود.
از طرفی اجرای این المان باعث پوشانده شدن درز بین دو قطعه میشود. برای مثال در ساندویچ پانلهای مختلف مانند ساندویچ پانل دیواری، سقفی و غیره که فاصله درز آنها نمای نازیبایی دارد از فلاشینگ استفاده میشود.
• انواع ورقهای فلاشینگ نما
به طور کلی این ورقها میتوانند در سه نوع زیر باشند:
- ورقهای آلومینیومی
- ورق سیاه روغنی
- ورقهای گالوانیزه
هر کدام از این ورقها بسته به کیفیتشان دارای قیمتهای متفاوتی هستند اما به طور کلی ورقهای سیاه روغنی در مقایسه با ورقهای آلومینیومی و گالوانیزه دارای کیفیت کمتری هستند. همچنین ورقهای آلومینیومی بالاترین کیفیت و قیمت را دارند.
اهمیت اجرا
تا اینجای مقاله فلاشینگ را تعریف کرده و انواع آن را از جنبههای مختلف بررسی کردیم. در این قسمت میخواهیم به طور خاص به اهمیت اجرای آن در ساختمانها بپردازیم.
1) جلوگیری از نفوذ آب
همانطور که در تعریف این مفهوم گفتیم، اهمیت اصلی فلاشینگ در عدم نفوذ آب به دیوار است. مثلا در نمای آجری اگر آب از لبه پنجرهها یا پشت بام به زیر نما نفوذ کند باعث شسته شدن ملات زیر آجرنما شده و آجر لق میشود.
2) زیباسازی
فلاشینگ در زیبایی نما نیز تاثیر چشمگیری دارد و بسیاری از طراحان برای زیبایی نما از این المانها استفاده میکنند.
3) هوابند، درزبند و غباربند
در سقف ساختمانهای شیروانی یا سولهها نیز وجود فلاشینگ باعث عدم نفوذ گرد و غبار و باد به اصطلاح هوابند شدن سقف میشود.