انواع فلاشینگ نما

ابعاد فلاشینگ‌ نما با توجه به محلی که قرار است اجرا شود، متغیر است. همانطور که گفتیم جنس آن‌ها از ورق آهنی گالوانیزه، آلوزینک یا آلومینیوم است که هر کدام دارای ضخامت‌های متفاوتی هستند. به طور کلی ضخامت فلاشینگ می‌تواند از 0.4 میلی‌متر به بالا باشد.

در ادامه انواع فلاشینگ از نظر شکل ظاهری و کاربرد را بررسی می‌کنیم.

 

 

 

 

• از نظر شکل ظاهری

فلاشینگ‌ها از نظر شکل ظاهری به 4 دسته تقسیم‌بندی می‌شوند. در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

1. فلاشینگ نبشی یا L شکل

همانطور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید فلاشینگ نبشی به شکل L بوده که لبه‌های خم شده آن می‌تواند باعث بالا رفتن استحکام این قطعات شود.

کاربرد این نوع، برای قسمت‌هایی مانند نقاط اتصال دیوار به سقف، درزهای بین سقف و نقاط اتصال سقف به دیوار است.

به عبارتی این فلاشینگ به بهبود عایق‌بندی کمک می‌کند. برای جلوه بهتر این المان می‌توان بر اساس رنگ مورد نظر آن‌ها را رنگ‌آمیزی کنیم. ابعاد این نوع نیز با توجه به محلی که قراراست کار گذاشته شود مشخص می‌گردد.

 

 

 

 

2. فلاشینگ مدل یو شکل (U شکل)

این نوع از اتصال دو صفحه با زاویه 90 درجه ساخته شده که دو طرف لبه‌های آن به سمت داخل خم شده است. فلاشینگ یو شکل به نسبت سایر انواع آن پرکاربردتر بوده و در قسمت‌هایی مانند درزبندی ساندویچ پنل‌ها و پوشش حاشیه آن‌ها استفاده می‌شود.

لبه‌های خم شده این نوع باعث می‌شود تا در نمای ساختمان موج ایجاد نشده و هیچگونه نقصی در ظاهر نما به وجود نیاید.

فلاشینگ مدل یو در مقایسه با سایر انواع آن دارای استحکام و مقاومت بالایی است. این نوع نیز مانند فلاشینگ نبشی در ابعاد و رنگ‌های مختلفی به کار می‌رود.

 

 

 

 

3. فلاشینگ مدل سه پله یا Z شکل

همانطور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید فلاشینگ مدل سه پله دارای لبه‌های خمیده‌ای است که این خمیدگی باعث حفاظت از ساختمان در برابر آب و شرایط جوی مانند نور آفتاب شده و مانع از پوسیدگی یا خرابی پانل‌ها می‌شود.

کاربرد این نوع بیشتر در قسمت جلویی ساندویچ پنل سقفی در ناحیه آبریز و قسمت زیرین ساندویچ پانل دیواری است چرا که باعث عدم نفوذ آب و جلوگیری از تابش آفتاب به این قسمت‌ها می‌شود. در انتخاب نوع سه پله نیز تنوع در ابعاد و رنگ‌ وجود دارد.

 

 

 

 

4. فلاشینگ مدل تاج یا تیزه 

فلاشینگ تاج یکی از انواع مهم این المان است که شکل آن را در تصویر زیر مشاهده می‌کنید. این نوع در زوایای مختلف تولید شده تا در کابردهایی مانند سقف‌های دو شیب یا شیروانی‌ها اجرا شود.

نوع تیزه یا تاج دارای جزئیات ظاهری بیشتری نسبت به سایر مدل‌ها بوده و خمیدگی آن باعث شده تا برای اتصال دو سقف بسیار مناسب عمل کند.

 

 

 

 

• از نظر محل استفاده

انواع فلاشینگ از نظر کاربرد و محل استفاده عبارتند از:

1) سقف شیروانی

  • لبه دیوار
  • لبه بالکن، در و پنجره
  • پیشانی ساختمان
  • پشت بام

 

• انواع ورق‌های فلاشینگ نما

به طور کلی این ورق‌ها می‌توانند در سه نوع زیر باشند:

  • ورق‌های آلومینیومی
  • ورق سیاه روغنی
  • ورق‌های گالوانیزه

هر کدام از این ورق‌ها بسته به کیفیتشان دارای قیمت‌های متفاوتی هستند اما به طور کلی ورق‌های سیاه روغنی در مقایسه با ورق‌های آلومینیومی و گالوانیزه دارای کیفیت کمتری هستند. همچنین ورق‌های آلومینیومی بالاترین کیفیت و قیمت را دارند.