اجرای میکروسمنت

میکروسمنت

میکروسمنت در چند مرحله اجرا و آماده سازی می شود. جهت آماده سازی و تقویت لایه‌ی اصلی، ابتدا دو لایه میکروبیس به همراه مش بندی فایبرگالس انجام می گیرد. باید دقت نمود که زیرسازی سطح مقاوم، تمیز و با رطوبت حداکثر ۵% باشد. سپس، دو لایه از میکروسمنت مورد نظر را روی سطح قرار داده می شود که ترکیبی از بافت و رنگ دلخواه مشتری و حاوی افزودنی هایی جهت بهبود خواص مکانیکی، شیمیایی و … است، خواهد بود و به عنوان ظاهر نهایی سطح می باشد. در آخر جهت محافظت از لایه نهایی در برابر سایش و رطوبت، دو لایه پریمر و در نهایت دو لایه‌ی ضد آب روی لایه ای قبلی قرار می‌گیرد.

نحوه اجرای میکروسمنت (زیر سازی) | بتونیکا | Betonica

 

نکات اجرایی میکروسمنت

  1. دقت در اجرای زیرسازی؛ یکی از مشکلات شایع پس از اجرای پوشش های میکروسمنت، نمایان شدن ترک های موجود در سطوح قبلی است. بدین صورتکه اگر زیرسازی سطح به خوبی انجام نشود، در مرحله خشک شدن، به دلیل اختلاف در سرعت خشک شدن و جذب رزین موجود در فرمولاسیون میکروسمنت در محل ترک ها و سطوح عادی، ترک های قبلی خود را نمایان می کنند. این مطلب در مورد ترک های عمیق و گسترده و مهم‌تر از آن، در محل بندهای کاشی و سرامیک ها بسیار حاد می شود. به همین علت ضروری است پیش از اجرای پوشش، انواع ترک ها، درزها و بندها توسط پیمانکاران حرفه ای ترمیم شود.
  2.  اثرات ماله کشی؛ دومین عارضه ای که می تواند تمام زیبایی یک سطح پوشش داده شده با میکروسمنت را از بین ببرد، اثرات ماله کشی در حین اجرای پوشش های میکروسمنت است. به همین علت است که توصیه می شود در حین انتخاب پیمانکار دقت کافی بعمل آید. نیروهای انسانی جهت اجرا می بایست دوره ی مخصوص را دیده باشند و به جزئیات اجرایی توجه بالایی داشته باشند. یک کارگر ماهر باید بر انجام انواع میکروسمنت ها تسلط داشته و از روش های مختلف در موقعیت های مختلف آگاه باشد و هر مرحله را بادقت انجام دهد. دنبال کردن مراحل به صورت دقیق، اصلی ترین اصول برای رسیدن به نتیجه ی مطلوب است. چنانچه تیم اجرایی پوشش غیر حرفه ای باشند، اثرات فشارهای اضافی روی ماله در حین اجرای پوشش های میکروسمنت، یا نواحی مرزی میان مسیرهای ماله کشی پس از خشک شدن، به صورت نواحی با رنگ تیره ظاهر شده و زیبایی پوشش را تحت تاثیر قرار می دهد. بعلاوه در مراحل سنباده کشی نیز عدم دقت کافی در زمان سنباده زدن، انتخاب نوع سنباده و تعویض آن در زمان های مناسب، می تواند موج هایی شبیه به نقاط تیره و سایه دار را در پوشش نهایی ایجاد کند. همچنین به دلیل اجرای دستی، رد ماله ها اجتناب ناپذیر است که اگر به درستی اجرا شود بخشی از زیبایی این کار است که بافتی جذاب را بوجود می آورد.
  3.  دقت در انتخاب سطح؛ بهتر است میکروسمنت را روی متریال‌هایی مانند چوب که امکان تغییر فرم و باد کردن دارند اجرا نشود.
  4. پاکسازی سطح قبل از اجرا؛ جهت اجرا، سطح مورد نظر باید مستحکم و ثابت و خالی از گرد وخاک و خشک باشد. به عنوان مثال برجستگی های ناشی از رنگ های قبلی، یا علائم هشداری و ترافیکی در برخی از سطوح و مواردی از این دست می تواند اثرات منفی را پس از خشک شدن بر پوشش میکروسمنت داشته باشد. علاوه بر این نکته، قبل از خشک شدن نهایی به هیچ عنوان نباید لایه های بعدی پوشش را اعمال کرد و همچنین از تماس آب و سایر عوامل لکه زا با پوشش جلوگیری کرد.
  5. زمان خشک شدن؛ باید دقت نمود پس از اعمال هر لایه، زمان کافی برای خشک شدن در نظر گرفته شده و در حین خشک شدن اجازه ورود منابع آلوده کننده ای مانند گرد و غبار و مایعات داده نشود و درزگیری ها در زمانی پس از خشک شدن نهایی انجام شوند.
  6.  کاربری های مرطوب؛ در کاربری هایی مانند سرویس های بهداشتی، حمام و دستشویی که به مقاومت بسیار بالا در برابر رطوبت و آب نیاز دارند، می بایست ۲ تا ۳ روز پس از اجرا، یک لایه محافظ و مقاوم در برابر آب به میکروسمنت شده که معمولا از جنس پلی یورتان های شفاف انتخاب می شود و می تواند به صورت مات و براق باشد.

رنگ میکروسمنت روی سطوح مختلف