نرم افزارهای تحلیل سازه نگهبان
اکثر نرم افزارهای مهندسی عمران در حوزه ژئوتکنیک برای مدلسازی، تحلیل و طراحی سازههای نگهبان قابل استفاده هستند. هنگام انتخاب نرمافزار مناسب برای این کار، به قابلیتهای نرم افزار در مدلسازی المانهای پایدارسازی و مبنای ریاضی تحلیلهای آنها دقت کنید.
به عنوان مثال، FLAC، یک مجموعه نرم افزاری بر پایه روش تفاضل محدود است که امکان تحلیل دو بعدی و سه بعدی انواع سازههای نگهبان را فراهم میکند. در طرف دیگر، PLAXIS، با به کارگیری روش المان محدود این کار را انجام میدهد. گزینههای متعدد دیگری برای اجرای تحلیل سازههای نگهبان وجود دارند که هر یک، قابلیتهای مختص به خود را ارائه میکنند.
گودبرداری و سازه های نگهبان در آزمون نظام مهندسی
مباحث مرتبط با سازه نگهبان، علاوه بر اهمیت اجرایی، برای موفقیت در آزمون نظام مهندسی عمران، صلاحیت طرح و اجرای گود، پی و سازه نگهبان نیز مهم است. از مهمترین منابع آزمون این صلاحیت میتوان به مبحث هفتم مقررات ملی ساختمان (پی و پیسازی) و کتاب اصول و مبانی گودبرداری و سازههای نگهبان (وزارت مسکن و شهرسازی) اشاره کرد. منابع کامل صلاحیت گودبرداری و سازههای نگهبان عبارت هستند از:
- مبحث ششم: بارهای وارد بر ساختمان
- مبحث هفتم: پی و پیسازی
- مبحث هشتم: طرح و اجرای ساختمانهای با مصالح بنایی
- مبحث نهم: طرح و اجرای ساختمانهای بتنآرمه
- مبحث دهم: طرح و اجرای ساختمانهای فولادی
- راهنماهای موجود و غلطنامههای مربوط به هر یک از مباحث بالا (در صورت ارائه توسط معاونت مسکن و ساختمان)
- استاندارد 2800 ایران: آییننامه طراحی ساختمانها در برابر زلزله
- اصلاحیههای مربوط به استاندارد 2800 ایران (در صورت ارائه توسط معاونت مسکن و ساختمان)
- راهنمای طراحی دیوارهای حائل: شماره 308، سال 1396
- دستورالعمل اجرایی گودبرداریهای ساختمانی
- کتابهای استاتیک، مقاومت مصالح، تحلیل سازهها، مکانیک خاک، گودبرداری، پیسازی، سازههای نگهبان، خاک پیشرفته، پی پیشرفته و اجزا محدود (در سطح کارشناسی عمران و کارشناسی ارشد خاک و پی)