نورپردازی ساختمان از چند سبک به وجود آمده، در زیر به بررسی چند سبک در نورپردازی میپردازیم.
-
نورپردازی خشن
از این سبک نور پردازی بیشتر برای سطحها یا المان های کوچک در نما استفاده میشود.
-
نورپردازی یکدست
عموما از یک نقطه از نما شروع می شود و می تواند سطح وسیعی از نما را در بر داشته باشد.
-
نورپردازی از داخل و خارج
عموما در کنار بازشوها مانند دربهای ورود و خروج و پنجرهها مورد استفاده قرار میگرفت، البته این نکته نیز حائز اهمیت است که در ساختمانهای مسکونی به هیچ عنوان نباید در کنار پنجرهها از نورپردازی استفاده شود، چرا که ممکن است حریم شخصی را از بین ببرد.
-
نورپردازی منطقهای
این سبک از نور پردازی نیز بیشتر در کنار بازشوها و ستونها و محلهای که از اهمیت بیشتری برخوردار است انجام میگیرد.
روشهای اجرای نورپردازی نمای ساختمان
هر یک از طیف های رنگی در نورپردازی نما از طول موج های متفاوتی برخوردار هستند، نکته حائز اهمیت در شناخت این رنگ ها در این است که رنگ های اصلی را بر حسب نانومتر و رنگ های مرکب را بر حسب دمای رنگ (کلوین) بررسی می کنند. از سوی دیگر چراغ های LED را می توان با رنگ های خاص (فیروزه ای، یاسی و …) نیز تولید کرد.
نور پردازی ثابت
در این سبک از نورپردازی کلیه طیف و شدت نور به صورت ثابت انتخاب خواهد شد.
این نوع از سبک های طراحی نورپردازی را می توان به دو صورت اجرایی کرد.
-
طراحی نورپردازی ثابت تک رنگ
-
طراحی نورپردازی ثابت ترکیب
نور پردازی متغیر
این سبک از طراحی نورپردازی نما عکس روش ثابت است، به عبارتی در این نوع از طراحی نورپردازی ممکن است رنگ یا شدت نور چراغ های استفاده شده در نورپردازی نمای یک ساختمان با یکدیگر متفاوت باشند.
-
چراغ های RGB
ساده ترین نمونه سبک های نورپردازی را می توان به RGB اختصاص داد، در این نوع از سبک های طراحی نورپردازی کلیه پیکسل های نوری استفاده شده در طرح به صورت یکنواخت یک طیف نوری را همراه با یک افکت به نمایش می گذارند، با این حال این نوع از سبک های طراحی قابلیت برنامه ریزی قبلی را ندارند و صرفا امکان تغییر رنگ با یک افکت (بین سه طیف نور اصلی قرمز، سبز و آبی) را دارند.
-
چراغ های کنترل شونده
در این نوع از چراغ های استفاده شده در نورپردازی نما می توان به برخی از پیکسل های نوری استفاده شده در طرح، طیف نوری و افکت متفاوتی را با استفاده از نرم افزارهای تخصصی تعریف کرد. این نوع از نورپردازی می تواند سبب جلی نظر یا کنجکاوی مخاطبین شود.
از جمله نمونه موردی های این روش از نورپردازی می توان به بیلبوردها یا تلویزیونهای شهری اشاره کرد.