سبک‌ طراحی نما رومی

سبک‌ طراحی نما رومی

 

نمای رومی یکی دیگر از انواع سبک‌های نمای ساختمان است که پایه و اساس آن از فرم‌های معماری رومی قدیم گرفته می‌شود. این سبک نمای ساختمان در زمان امپراتوری روم رواج بیشتری داشت و در جاهای مختلفی از آفریقا، آسیا و اروپا به کار گرفته شد. پیچیدگی و جزئیات زیاد از مهم‌ترین ویژگی‌های سبک نمای رومی هستند.
از جمله المان‌های سبک نمای رومی می‌توان به سرستون، مجسمه، کتیبه، صراحی، ساختارهای تزیینی و تراش‌های سنگی، قوس‌های گرد و تیره، کمربندی‌های مختلف، کاشی‌های کوچک برای تزیینات معماری، نوارهای افقی و عمودی برای جداسازی فضاها، استفاده از رنگ‌های متنوع، ستون‌های سنگی بلند و تزیین‌شده به سبک یونیک، دوریک و کورنتین اشاره کرد.
نمای رومی به دلیل زیبایی ظاهری و همچنین مقاومت بالا در برابر خوردگی و رطوبت، همچنان یکی از پرطرفدارترین سبک های طراحی نمای ساختمان در ساختمان‌های مدرن امروزی است.
یکی دیگر از مشخصات نمای رومی استفاده از متریال‌هایی همچون سنگ گرانیت، مرمر و تراورتن است. از آنجایی که استفاده از این نوع سنگ‌ها هزینه بسیار زیادی دارد، معمولا برای کاهش هزینه‌ها، به جای سنگ، از سیمان برای طراحی نما به سبک رومی بهره می‌گیرند. نورپردازی حرفه‌ای به‌خصوص در شب، یکی دیگر از فاکتورهای مهم در سبک نمای رومی است.

 

سبک‌ طراحی نما اسکاندیناوی

یکی دیگر از انواع سبک های طراحی نمای ساختمان طراحی اسکاندیناوی نام دارد که بیشتر در شمال و نواحی سرد کره زمین مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این سبک نما، دو سبک مینیمال و مدرن با هم ترکیب شده‌اند؛ بنابراین طرح اسکاندیناوی تلفیقی از سادگی و مدرنیته است. سیمان و چوب عمده متریالی هستند که در این سبک نمای ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند.

سبک‌ طراحی نما ویکتوریایی

همانند سبک‌های کلاسیک و رومی، سبک ویکتوریایی هم یکی دیگر از انواع سبک‌های پر زرق‌وبرق برای نمای ساختمان به حساب می‌آید. در این سبک نما هم از انواع تزیینات و جزئیات بهره می‌گیرند. چیزی که سبک نمای ویکتوریایی را از سایر سبک‌ها متمایز می‌کند، این است که سقف هم در طراحی نما مورد توجه قرار می‌گیرد.
از جمله المان‌های اصلی در طراحی نما به سبک ویکتوریایی می‌توان به تراس‌های زیبا و مجلل و سقف‌های شیروانی اشاره کرد. برای طراحی نمای ساختمان به این سبک، محدودیتی به لحاظ رنگ وجود ندارد. البته رنگ‌های مشکی، زرشکی و سرمه‌ای بیشتر در این نوع از سبک‌ های طراحی نمای ساختمان خودنمایی می‌کنند.
مورد دیگری که باید درباره سبک نمای ویکتوریایی بدانید، این است که در این سبک به نقش‌ونگارها و جزئیات توجه ویژه‌ای می‌شود. با این حال، از کتیبه‌های باشکوه و سرستون‌های عظیم خبری نیست‌. این سبک لاکچری و لوکس بیشتر برای ساختمان‌های دو طبقه و بالاتر انجام می‌شود؛ اما دیده شده است که برای ویلاهای یک طبقه هم از این طراحی نما استفاده می‌کنند.