راینو چیست؟

راینو

راینوسروس تری‌دی (به انگلیسی: Rhinoceros 3D) معروف به راینو از دسته نرم‌افزارهای طراحی صنعتی به کمک کامپیوتر CAID (مخفف عبارات Computer Aided Industrial Design) می‌باشد که توسط شرکت رابرت مکنیل و همکاران در سال ۱۹۸۰ ایجاد شد. این نرم‌افزار برای مهندسان طراحی صنعتی، معماری، مهندسی عمران، مهندسی مکانیک، و همچنین طراحی بازی‌های رایانه‌ای کاربرد دارد. این نرم‌افزار قابلیت مدلسازی به شیوهٔ نربز (NURBS) را دارا می‌باشد. خطوط نربز چون تعریف ریاضی دارند دقیقتر از نرم افزار های بر پایه ی مش مثل مکس ، اسکچ آپ، اتوکد و غیره عمل می کنند. تعریف هندسه با خطوط ریاضی باعث شده است که راینو در تبدیل هندسه به نمونه های واقعی جلوتر از دیگر نرم افزار های مدل ساز باشد.

احتمالا برای شما هم پیش آمده که بخواهید طرحی را که در ذهن یا بر روی کاغذ دارید، به شکل کامپیوتری در آورده، روی جزئیات آن کار کنید و آن را تکمیل و به واقعیت تبدیل کنید. نرم افزارهای مختلفی برای این کار وجود دارند که راینو تری دی یکی از آنهاست. راینوسروس تری دی (Rhinoceros 3d) کاربردهای متنوعی دارد. ما نرم افزارهایی مثل تری دی مکس، اسکچاپ و … را می شناسیم. با آنها انیمیشن می سازیم، احجام را سه بعدی می کنیم، تصاویری جذاب خلق می کنیم و… پس راینو چه تفاوتی دارد؟

تفاوت اصلی نرم افزار راینو (در واقع باید گفت برتری اش) نسبت به سایر نرم افزارهای سه بعدی سازی در این است که این نرم افزار بر پایه خطوط نربز (Nurbs) تولید هندسه می کند. خطوط نربز چون تعریف ریاضی دارند دقیق تر از نرم افزار های بر پایه ی مش مثل مکس ، اسکچ آپ، اتوکد و غیره عمل می کنند. تعریف هندسه با خطوط ریاضی باعث شده است که راینو در تبدیل هندسه به نمونه های واقعی جلوتر از دیگر نرم افزار های مدل ساز باشد. از دیگر مزیت این نرم افزار مدل سازی پوسته های پیچیده با دستورات ساده است. پس این نرم افزار سرعت مدل سازی را هم افزایش می دهد.

 

نربز

  • از مزیت‌ های نرم افزار راینو نسبت به نرم افزارهای مشابه، می‌ توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. نیاز نداشتن به سیستم قوی
  2. سرعت مدل کردن بسیار بالا در احجام ساده یا احجام ارگانیک و الگوریتمیک
  3. خروجی با حجم بهینه‌ تر
  4. توانایی مدل کردن هر نوع حجم
  5. دقت بالا و شبیه بودن مدل به طرح نهایی
  6. زمان بسیار کم در مدل کردن
  7. یادگیری بسیار آسان و استفاده از ابزارهای ساده

نرم افزار راینو قویترین ابزار مدلسازی سه‌بعدی برای احجام منحنی و پیچیده است. راینو نیاز به سخت‌افزار کامپیوتری قوی ندارد و در مدلسازی انواع اشیا توانمند است؛ از هواپیما، اتومبیل و کشتی تا جواهرات و ساختمان‌ها.

راینو ابزار سبک‌تر و آسان‌تری برای مدلسازی سه‌بعدی به نسبت نرم‌افزارهای ۳D Max و رویت است. راینو با فرمت‌های مختلف نرم‌افزارهای معماری سازگار است و دارای پلاگین‌های قدرتمندی همچون پلاگین گرس هاپر است که اولین و بهترین ابزار برای معماری پارامتریک است.

  • کاربردهای مختلف نرم افزار راینو

نرم‌ افزار راینو در بسیاری از رشته‌های تخصصی استفاده می‌شود؛ در واقع در تمامی رشته‌هایی که نیاز به مدلسازی دقیق سه‌بعدی دارند از راینو استفاده می‌شود همچون:

  1. مهندسی معماری
  2. طراحی دکوراسیون داخلی
  3. طراحی صنعتی
  4. طراحی جواهرات
  5. طراحی خودرو
  6. طراحی کاراکتر
  7. طراحی هواپیما
  8. طراحی مبلمان
  9. طراحی مکانیک
  10. طراحی کشتی و سازه‌های دریایی
  11. صنعت فیلم‌سازی

راینو راینو راینو

 

  • کاربردهای نرم افزار راینو در معماری

  1. مدلسازی حرفه‌ای
  2. ویرایش آسان مدل‌های سه‌بعدی
  3. طراحی کانسپت حجمی اولیه ساختمان
  4. رندرگیری حرفه‌ای
  5. نقشه‌کشی معماری با پلاگین VisualARQ
  6. شیت‌بندی معماری
  7. تحلیل انرژی، نورگیری و …
  8. طراحی پارامتریک با پلاگین گرس ‌هاپر برای مدلسازی ساختمان‌های دارای فرم خاص و پیچیده
وارد شدن راینو به رویت
امکان وارد کردن مدل سه بعدی ساختمان از نرم افزار راینو به نرم افزار رویت با استفاده از پلاگین ها وجود دارد. در نسخه های جدیدتر راینو و رویت، فایل رویت به صورت مستقیم در رویت وارد می شود.
  • معرفی نسخه های مختلف

نسخه های مختلف راینو از سال ۲۰۰۷ به این سمت، تقریبا همه کارهای مشابهی انجام می دهند و با تغییراتی اندک بروز می شوند. نسخه ۵ که بعد از نسخه راینو ۲ (۲۰۰۱) و نسخه ۳ (۲۰۰۲) و ۴ (۲۰۰۷) در سال ۲۰۱۵ منتشر شده است کامل ترین نسخه بوده و برای هر دو سیستم عامل ویندوز و مک منتشر شده است اما شرکت تولیدکننده، راینو ۷ را مهم‌ترین آپدیت در تاریخ راینو می‌نامد. در آخرین ورژن  امکانات مهمی به این نرم‌افزار اضافه شده‌اند.

  • جمع بندی

نرم افزار راینو ابزاری کاربردی برای معماران است و تسلط بر آن امکانات جدیدی را برای شما فراهم می‌کند.

این نرم افزار در جنبه‌های مختلف معماری مانند طراحی فرمی ساختمان، نقشه‌کشی و تهیه مدارک ساختمان، طراحی مبلمان، غرفه‌سازی، کابینت‌سازی و دکوراسیون داخلی مورد استفاده است و به شما امکان مدلسازی سریع و دقیق انواع احجام، پوسته‌ها و فرم‌‌ها را می‌دهد.