اشتباهات رایج در طراحی پلان خانه و آپارتمان های مسکونی

خانه و آپارتمان ها مکان هایی هستند که بیشتر عمر خود را در آن ها سپری میکنیم خانه جایی است که با خانواده ها و عزیزان خود در تعامل هستیم در آن استراحت می کنیم ، غذا می خوریم و می خوابیم ، میهمانانمان را میزبانی می کنیم ، به مطالعه و تحصیل می پردازیم و زمان هایی را آزادانه در آن سپری میکنیم . با توجه به اینکه یک خانه برای ساکنانش میتواند چقدر معنی داشته باشد و تا چه اندازه در زندگی کاربران تأثیر گذار باشد، معماران  بایستی در طراحی موارد بیشتری را در نظر گرفته و لحاظ نمایند. فرقی ندارد اگر برای نخستین بار در حال طراحی پلان یک خانه هستید و یا بارها اینکار را انجام داده اید با 10 اشتباه رایج در طراحی پلان های مسکونی با ما همراه باشید تا از این خطاها برای ایجاد یک فضای زندگی راحت و کارآمد بپرهیزید.

 

 

1. لابی ورودی تعریف نشده

 

برخی از طراحان لابی ورودی را فراموش کرده و یا به آن بی توجهی می کنند و مستقیماً درب اصلی ورودی را به فضاهای نشیمن یا پذیرایی میهمان باز می‌کنند عدم تعریف ورودی و لابی می تواند برای ساکنین ناراحت کننده باشد و با ازبین بردن حریم خصوصی آرامش را بر هم ریزد.هیچ کاربری دوست ندارد در حین تماشای تلویزیون از طریق کسی که درب ورودی را باز می کند قابل رویت باشد پس حتما پیش فضایی را بعد از درب ورودی در نظر بگیرید که حوزه ورودی و دیگر حوزه ها را تعریف کرده و از دید عمومی و مستقیم خارج سازد.

 

10 اشتباه رایج در طراحی پلان خانه و آپارتمان های مسکونی

 

 

2. طراحی دیوارهای زاویه دار

 

خانه به معنای فضایی دنج ،کاربردی و راحت است نه یک تجربه عذاب آور حاصل از طراحی دیوار زاویه دار و دارای پخی که کنج های بدی را ایجاد کرده و باعث می شود ساکنان احساس پریشانی خاطر کرده و خود را محصور احساس کنند ضمن اینکه دیوارهای زاویه دار برای چیدمان مبلمان و همینطور تمیز کردن سخت هستند و انتخاب در چیدمان های مختلف را محدود می کنند.

 

 

10 اشتباه رایج در طراحی پلان خانه و آپارتمان های مسکونی

 

 

3. عدم توجه به محل قرارگیری گاراژ

 

برای چه کاری از گاراژ استفاده می کنید؟  پارک ماشین ؟ انبار مواد غذایی ؟برای  قرار دادن ماشین چمن زن ، نردبان ، سطل زباله ، جعبه ابزار و وسایل قدیمی؟به دلیل اینکه از گاراژ استفاده های مختلفی می شود بهتر است درب آن را به نمای اصلی باز نکنید و گاراژ را نزدیک آشپزخانه در نمای پشتی نگه دارید.

 

 

4. عدم طراحی پنجره های کافی

 

تأثیر هوای تازه و پرتوهای خورشید در صبح زود را دست کم نگیرید فراموش نکنید طراحی تعداد پنجره های کافی با ابعاد مناسب در همه حوزه ها مانند  اتاق خواب ها ، نشیمن و اتاقهای غذاخوری حتی در آشپزخانه نور طبیعی و ورود هوا می تواند معجزه کند و بر خلق و خوی کل خانواده  و جریان نور و هوا اثرگذار باشد.